fbpx
The Roast Club Eindhoven

LOW & SLOW SHORT RIB MET COLESLAW

LOW & SLOW SHORT RIB MET COLESLAW

Succes gegarandeerd als deze short rib, de crème de la crème van de ribs, aan je gasten presenteert! Boterzacht en zo mals het dat vlees zo van het bot valt. Ook de coleslaw is heerlijk smaakvol! Wél even de tijd nemen; de short rib moet namelijk maar liefst 8 uur garen op de Green Egg.
Prep Time25 mins
Cook Time8 hrs

Equipment

  • Green Egg  
  • Rooksnippers
  • Kernthermometer
  • Hitteschild
  • 2 mengkommen
  • Garde
  • Aluminiumfolie

Ingredients

  • 1 stuk shortrib (1 kilo = ongeveer 3 personen)

Rub

  • 50 gr zout
  • 50 gr grove peper
  • 20 gr suiker
  • 2 el knoflookpoeder
  • 2 el uienpoeder

Coleslaw

  • 20 gr witte kool
  • 125 gr rode kool
  • 2 el grove mosterd
  • 6 el maple sirup of honing
  • 6 el witte wijn azijn
  • 1 el zout
  • 175 gr mayonaise
  • 125 gr sour cream
  • 3 el appelsap
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl paprikapoeder

Instructions

Bereiding short rib

  • Prepareer je barbecue om indirect te kunnen grillen en stook deze op tot 110 graden
  • We gaan de rub bereiden. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en meng deze met een garde
  • Wrijf beide zijde van je short rib royaal in met rub
  • Zodra je barbecue op temperatuur is gooi je een handje rooksnippers over de kolen
  • Leg de short rib op de barbecue en rook deze gedurende 4 uur
  • Haal de short rib na 4 uur van de barbecue en pak deze zo strak mogelijk in met aluminiumfolie
  • Leg in het folie terug op de barbecue en laat liggen tot een kerntemperatuur van 90 graden bereikt. Dit is meestal 2 tot 4 uur later (hangt af van de temperatuur van je barbecue)
  • Alternatief is om de short rib in folie in de oven op 120 graden 2 uur lang te garen.
  • Haal je short rib van de barbecue of uit de oven en serveer deze met de coleslaw.

Bereiding coleslaw

  • Meng alle ingrediënten m.u.v. de kool in een mengkom en roer goed door met een garde
  • Snijd de rauwe rode en witte kool in kleine reepjes en voeg deze toe
  • Meng alles goed door en laat nog 30 min staan in de koelkast
  • Serveer de coleslaw met de short rib. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.