FLAT IRON STEAK MET CHIMICHURRI
Ingredients
- 1,5 KG sucade (je houdt ongeveer 700 gram flat-iron steak over)
- Jouw favoriete BBQ rub
- 1 bos peterselie, grof gehakt
- 1 rode peper, fijn gehakt
- 3 takjes munt, grof gehakt
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijn gehakt
- 1 el wijnazijn (of sap van een citroen/limoen)
- olijfolie, voldoende om een salsa van te maken
- peper en zout naar smaak
Instructions
Bereiding steak:
- Stook je barbecue op tot 250 graden
- Zorg dat de kolen roodgloeiend zijn en blaas de as eraf
- Rub je steak in en leg deze rechtstreeks in de kolen
- Keer om na 2 minuten en daarna even laten rusten
Bereiding chimichurri:
- Snijd alle groenten zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst
- Doe de peterselie, rode peper, munt, sjalot, knoflook en wijnazijn bij elkaar en roer de olijfolie erdoorheen. Maak de chimichurri af met peper en zout naar smaak.
- Eet smakelijk!
Leave a Reply