fbpx
The Roast Club

FLAT IRON STEAK MET CHIMICHURRI

FLAT IRON STEAK MET CHIMICHURRI

Ingredients

  • 1,5 KG sucade (je houdt ongeveer 700 gram flat-iron steak over)
  • Jouw favoriete BBQ rub
  • 1 bos peterselie, grof gehakt
  • 1 rode peper, fijn gehakt
  • 3 takjes munt, grof gehakt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 1 el wijnazijn (of sap van een citroen/limoen)
  • olijfolie, voldoende om een salsa van te maken
  • peper en zout naar smaak

Instructions

Bereiding steak:

  • Stook je barbecue op tot 250 graden
  • Zorg dat de kolen roodgloeiend zijn en blaas de as eraf
  • Rub je steak in en leg deze rechtstreeks in de kolen
  • Keer om na 2 minuten en daarna even laten rusten

Bereiding chimichurri:

  •  Snijd alle groenten zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst
  • Doe de peterselie, rode peper, munt, sjalot, knoflook en wijnazijn bij elkaar en roer de olijfolie erdoorheen. Maak de chimichurri af met peper en zout naar smaak.
  • Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.