fbpx
BBQ cookie

BBQ COOKIE

BBQ Cookie

Geloof ons, alleen al de geúr van deze BBQ cookie is goddelijk! Een redelijk eenvoudig, maar té lekker gerecht. Enjoy!

Equipment

  • BBQ
  • Gietijzeren pannetje of ander bakje dat geschikt is voor de barbecue

Ingredients

  • 120 gr roomboter
  • 100 gr suiker
  • 40 gr bruine suiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1 ei
  • 3 gr bakpoeder
  • 1 ½ tl zout
  • 140 gr bloem
  • 150 – 200 gr pure chocolade callets

Instructions

  • Maak beurre noisette van de roomboter. Dat wil zeggen: bruin gebakken boter in een steelpan. Wacht totdat de boter gesmolten is en een goudbruine kleur krijgt. Zodra de beurre noisette klaar is ruikt deze naar noten. Let op dat het niet verbrandt! Giet door een vergiet om de eventuele verbrande stukjes eruit te halen. Laat de beurre noisette even afkoelen voor je deze gebruikt.
  • Meng de beurre noisette, suiker, bruine suiker en vanillesuiker tot één geheel en laat 2-3 minuten staan.
  • Voeg daarna ei, bakpoeder, zout en bloem toe en meng samen tot één geheel
  • Tot slot voeg je de chocolade toe. Wederom goed mengen
  •  Kneed met de hand alles samen tot één massa
  • Als de barbecue op temperatuur is zet je het gietijzeren pannetje met daarin de BBQ cookie op de grill. Let op dat je deze aan de zijkant van de grill zet, niet direct op de hitte.
  • Na 30 minuten is de BBQ cookie klaar! Hij mag ‘fudgy’ blijven.
  • Indien gewenst kun je er een bolletje ijs op serveren met karamelsaus.
  •  Eet smakelijk!