fbpx

PORCHETTA MET BOMBA

PORCHETTA MET BOMBA

Een geweldig en imposant stuk vlees met een heerlijke bomba saus erbij. Genieten!

Equipment

 • Kamado

Ingredients

 • 2,5 KG gepekeld buikspek

Porchetta

 • 1 limoen
 • 2 tenen knoflook
 • Handje verse salie
 • gedroogde oregano
 • venkelzaad

Bomba

 • olijfolie
 • uien
 • champignon
 • 1 gegrilde paprika (uit de oven)
 • 1 geroosterde paprika (van de BBQ)
 • sambal
 • olijven
 • zout en peper

Instructions

Bereiding porchetta

 • Check eerst de video onderaan deze pagina om te zien hoe Tom de porchetta bereidt.
 • Bestrooi de huidkant met zout en laat dit vervolgens 1 uur intrekken.
 • Bereid je kamado voor op 125 graden indirecte hitte. Wij adviseren om er een aantal flinke blokken rookhout bij te doen.
 • Rol de buikspek op vanuit de smalle kant. De huid die ín de rol komt moet eraf gesneden worden omdat deze taai is. Maak hier in inkeping in, rol de buikspek weer af en verwijder de huid met een mes. Maak in de huid die er nog op zit om de 5 mm inkepingen in de lengte (met een stanleymes). Zo kan de huid lekker knapperig worden bij het afbakken.
 • Leg de buikspek met de vleeskant naar boven en maak hier kruislinks inkepingen in zodat de kruiden er goed in kunnen trekken. Smeer de vleeskant in met wat olijfolie en rasp de citroenschil eroverheen. Pers of rasp de knoflook, snijd de salie fijn en verdeel dit er ook overheen. Doe dit ook met de oregano en het venkelzaad.
 • Rol de buikspek zo strak mogelijk op en bind deze vast met slagerstouw.Steek een kernthermometer in het dikste stuk. Leg de porchetta op de kamado en laat deze garen tot 75 graden kerntemperatuur. Dit kan 3-4 uur duren. Tussendoor heb je dus alle tijd om de bomba te maken. Zie recept hieronder.
 • Zodra de porchetta de kerntemperatuur bereikt heeft haal je deze van de barbecue af, haal je het hitteschild eruit en leg je de porchetta terug zodat je de kenmerkende krokante korst kun creëren. Draai de porchetta gedurende een minuut of 20 enkele keren zodat deze aan alle kanten krokant wordt. En here it is! Aansnijden maar!
 • Leg in het folie terug op de barbecue en laat liggen tot een kerntemperatuur van 90 graden bereikt. Dit is meestal 2 tot 4 uur later (hangt af van de temperatuur van je barbecue)
 • Alternatief is om de short rib in folie in de oven op 120 graden 2 uur lang te garen.
 • Haal je short rib van de barbecue of uit de oven en serveer deze met de coleslaw.

Bereiding bomba

 • Snijd beide paprika’s open en haal de zaadjes eruit. Leg vervolgens één van de paprika’s op de BBQ op directe hitte totdat het vel bruin / zwart wordt.
 • Als dit is gebeurd, haal je het vel eraf. De andere paprika leg je 40 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Ook dit vel haal je van de paprika af. Beide paprika’s worden vervolgens in de blender gedaan.
 • Andere bovenstaande ingrediënten voeg je toe en meng je in de blender totdat je een gladde saus krijgt; de bomba.
 • Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.