fbpx

INSTRUCTIES

Geweldig dat je ervoor gekozen hebt om kerst te vieren onder het genot van het kerstdiner van The Roast Club. Wij wensen je een geweldige avond toe en hopen dat je geniet van de gerechten die wij met veel zorg voorbereid hebben. Hopelijk kunnen we je in het nieuwe jaar gauw weer verwelkomen in het restaurant.

Menu

5-GANGEN X-MAS DINER

Surprise amuse

Langoustine
Gerookte Paprika | Gember

Hert
Paddenstoelen | Piccalilly

Zeeduivel
Bacon | Zuurkool | Appel

Smoked beef featherblade
Port jus | Potato brick | Stoofpeer

Chocolade fondant
Zwarte besjes | Homemade rumsaus

Instructies

Leuk om te weten: al onze gerechten zijn huisgemaakt. Alle rubs, dressings, sauzen; ieder element dat je proeft is huisgerookt of huisgemaakt. Benieuwd hoe je de borden mooi kunt opmaken? Scroll dan naar beneden voor de foto’s. Geniet ervan!

Het grootste gedeelte van het menu is al bereid. Je geeft er alleen nog een finishing touch aan! Aan de hand van deze instructies leggen we je uit hoe je dit het beste kunt doen.

Amuse

Geniet van onze verrassingsamuse: gerookte zalm met bietentartaar en koriander saus.

 Langoustine

– De langoustine is al voorgekookt en kun je koud serveren. We serveren de langoustine met wasabi-gember vinaigrette, paprika crumble en gegrilde paprika salsa. Maak op een bord een bedje van de paprika salsa en serveer daar de langoustine op. Giet de vinaigrette over de langoustine en maak af met de paprika crumble en groene garnituur.

Hert

– Bij kerst hoort natuurlijk wild! Om er net een andere twist aan te geven hebben we ervoor gekozen om tataki te maken van hert. Deze hebben we gerookt en licht dicht geschroeid. Daarbij serveren we een puree van bieten, huisgemaakte piccalilly crème en paddenstoel-bloemkoolmix in zuur. Dit gerecht wordt koud geserveerd.

– Trek een lijn van de bietenpuree op het bord met daarop daksgewijs de hert-tataki. Bewaar wat puree om mooie toefjes van te maken.  Serveer hierbij de piccalilly crème en de paddenstoel-bloemmix in zuur.

Geniet lekker van de voorgerechten. Ondertussen kun je de oven voorverwarmen op 180 graden.

Tijd voor de hoofdgerechten!

Zeeduivel

-De zeeduivel is al op smaak gebracht, ingewrapt in buikspek en aan beide kanten krokant gebakken. De zeeduivel wordt samen met de zuurkool geserveerd in een aluminium bakje. Verwarm dit in zijn geheel op in de oven gedurende 5 minuten op 180 graden.

– Verwarm ondertussen de saus (in de verpakking) in een steelpan met water. Laat het niet koken,  alleen verwarmen! Nadat alles verwarmd en klaar is, serveer je dit mooi op een bord.

– De zeekraal is al geblancheerd. Serveer dit samen met het gerecht.

Smoked beef featherblade

– De smoked beef featherblade (sukade) is langzaam gegaard op de smoker en ingerubt met onze huisgemaakte beefrub. Vervolgens is deze samengevoegd met de huisgemaakte port jus. Dit kan nog lekker verder intrekken, totdat het geserveerd wordt.

-Verwarm de jus in een kommetje in de magnetron. Giet de helft over de sukade heen die in het aluminium bakje zit en zet 10 minuten in de oven op 180 graden. Bewaar de andere helft van de jus.

– De potato brick (onze signature dish!) is al licht krokant gebakken waardoor hij alleen nog even 5 minuten op 180 graden in de oven opgewarmd dient te worden.

– Verwarm water in een steelpan tot het kookpunt en laat dit zachtjes verder borrelen op laag vuur. De stoofpeer is gestoofd in een winterse wijnmelange. Deze kun je gedurende 10 minuten (in de verpakking) verwarmen in water in een steelpannetje.

Zodra alles klaar is, serveer je dit samen op een bord. De jus kan worden gebruikt voor zowel de sukade als de potato brick. Enjoy!

Chocolade fondant

– Om het kerstmenu magisch af te sluiten: een heerlijke chocolade fondant! De chocolade fondant zit in een aluminium bakje dat zo in de oven kan: 9 minuten op 180 graden.

-Nadat je deze uit de oven hebt gehaald, check je de fondant met een prikker. Let op: prik aan de zijkant om de gaarheid te checken, want de chocolade in het midden blijft vloeibaar.

– Vervolgens presenteer je de chocolade fondant andersom op het bord zodat deze uit het bakje valt. Serveer de saus erover (deze kan koud geserveerd worden), samen met de zwarte bessen en poedersuiker.

– Zodra je de fondant open maakt, zal de chocoladesaus eruit vloeien.

Wij hopen dat je heerlijk genoten hebt van het kerstmenu en wensen jullie alvast een goed en gezond 2022 toe!

Enjoy! Post je iets op Instagram van je gezellige thuisdiner? Leuk als je ons tagt zodat we kunnen meegenieten! (@theroastclub.ehv)

Liefs, team The Roast Club

DEEL DIT RECEPT