fbpx

LOW & SLOW

short rib

met coleslaw

Short rib behoort tot de crème de la crème van de ribs: boterzacht en zo mals dat het vlees zó van het bot valt. Serveer daar onze heerlijke coleslaw bij en je hebt gegarandeerd een geweldig Roast Club BBQ diner at home.

Ingrediënten

  • 1 stuk shortrib (1 kilo = ongeveer 3 personen) 

RUB

  • 50 gr zout 
  • 50 gr grove peper 
  • 20 gr suiker 
  • 2 el knoflookpoeder 
  • 2 el uienpoeder 

COLESLAW

  • 250 gr witte kool 
  • 125 rode kool 
  • 2 el grove mosterd 
  • 6 el maple sirup of honing 
  • 6 el witte wijn azijn 
  • 3 el zout  
  • 175 gr mayonaise  
  • 125 gr sour cream 
  • 3 el appelsap 
  • 1 theelepel kaneelpoeder 
  • 1 tl cayennepeper 
  • 2 tl paprikapoeder 

Benodigdheden

  • Green Egg   
  • Rooksnippers 
  • Kernthermometer 
  • Hitteschild  
  • 2 mengkommen 
  • Garde 
  • Aluminiumfolie 

SHORT RIB

  1. Prepareer je barbecue op indirect grillen en stook deze op tot 110 graden
  2. Voor de rub: voeg alle droge ingrediënten bij elkaar in een mengkom en meng deze. Wrijf beide zijde van je shortrib royaal in met rub
  3. Zodra je barbecue op temperatuur is gooi je een handje rooksnippers over de kolen. Leg de shortrib op de barbecue en rook deze 4 uur. 
  4. Na 4 uur haal je de shortrib van de barbecue en pak je deze zo strak mogelijk in met aluminiumfolie. 
  5. Leg in het folie terug op de barbecue en laat liggen tot een kerntemperatuur van 90 graden bereikt. Dit is meestal 2 tot 4 uur later (hangt af van de temperatuur van je bbq). Alternief is om de shortrib in folie in de oven op 120 graden 2 uur lang te garen. 
  6. Haal je shortrib van de barbecue of uit de oven en serveer deze. 

COLESLAW

  1. Meng alle ingredienten m.u.v. de kool in een mengkom en roer goed door met een garde 
  2. Snijd de rauwe rode en witte kool in kleine reepjes en voeg deze toe. 
  3. Meng alles goed door en laat nog 30 min staan in de koelkast  
DEEL DIT RECEPT